După semnarea unui acord între Serbia şi UE privind reforma administraţiei publice, Hahn a spus că Serbia nu are altă opţiune decât integrarea europeană, subliniind că două treimi dintre exporturile sârbe au ca destinaţie ţări membre ale blocului comunitar.

„Acest lucru arată cât de solide sunt legăturile, pe care trebuie să le îmbunătăţim, iar pentru asta avem nevoie de sprijinul cetăţenilor Serbiei şi ai UE'', a adăugat oficialul european.

La rândul său, premierul sârb Aleksandar Vucic a mulţumit Bruxelles-ului pentru sprijinul în valoare de 80 de milioane de euro pentru reforma administraţiei publice sârbe, estimând că şi Uniunea Europeană poate conta pe Serbia.

'„Rezultatele noastre sunt bune până acum, dar dacă vrem ca ele să fie durabile şi dacă dorim progrese suplimentare, avem nevoie de reformă şi schimbare'', a afirmat Vucic, în conferinţa de presă comună cu comisarul european Johannes Hahn.

Negocierile de aderare a Serbiei la UE, împărţite în 35 de capitole pe diferite domenii, au fost lansate în decembrie anul trecut.

Ultimul capitol, cu privire la relaţiile cu Kosovo, este unic în cazul Serbiei din cauza relaţiilor sale cu fosta provincie pe care Belgradul refuză să o recunoască. De asemenea, cinci dintre statele membre ale UE — Spania, Grecia, Cipru, România şi Slovacia — nu recunosc independenţa Kosovo.