Alte zone din Idlib au fost de asemenea atacate, a mai transmis organizaţia de apărare a drepturilor omului, fără a raporta potenţiale victime.

Regiunea Idlib este controlată în bună parte de o coaliţie rebelă, care include Jabhat Fatah al-Sham, denumit anterior Frontul al-Nusra, un grup extremist puternic care are legături cu reţeaua Al-Qaeda.

Luna trecută, Rusia, un aliat militar cheie al guvernului sirian, a anunţat începutul unei ofensive majore în Idlib şi în provincia Homs din centrul ţării.

Moscova a precizat că asaltul are ca ţintă grupările militante din ambele provincii. Atacurile de duminică vin în contextul ofensivei în desfăşurare a forţelor guvernamentale în enclava controlată de rebeli în oraşul Alep din nord.

Forţele regimului şi ale aliaţilor controlează acum peste 60% din secţiunea opoziţiei din estul oraşului Alep, conform OSDO. Peste 30.000 de civili au fugit ca urmare a ofensivei forţelor guvernamentale începând cu 24 noiembrie, potrivit ONU.

Estul oraşului Alep se află sub asediul forţelor guvernamentale începând din iulie, resursele de medicamente şi de alimente fiind aproape epuizate. Avansul recent al forţelor regimului a accentuat asediul asupra zonei, potrivit activiştilor locali.