Cel mai mare furt din Moscova din ultimii doi ani! Un om de afaceri a rămas fără 86 milioane de ruble

Cel mai mare furt de apartament din Moscova din ultimii doi ani. Unui om de afaceri, David Davtean, i-a fost furată o colecţie unică de ceasuri în valoare de 86 milioane de ruble. Aceasta în condiţiile în care experţii în domeniul afirmă că valoarea ceasurilor este mult mai mare şi businessmanul a diminuat din valoarea colecţiei.

Life.ru scrie că omul de afaceri s-a întors în apartamentul său din centrul oraşului şi a găsit uşa apartamentului deschisă.

După o inspecţie fugară a spaţiilor, David Davtean a constatat că au fost furate ceasuri Louis Vuitton, Cartier, Hublot, Patek Phillip, dar şi o armă pneumatică. Potrivit informaţiilor preliminare, hoţii au planificat din timp acest jaf şi ştiau foarte bine despre colecţia de ceasuri.

Furtul a avut loc într-o perioadă foarte scurtă de timp, după care au ieşit din casa de locuit, au urcat într-un automobil şi s-au făcut nevăzuţi. Potrivit lui Davtean, spărgătorii nu au luat bijuterii valoroase de aur sau bani care erau în apartament.

Omul de afaceri a explicat că unele ceasuri  sunt unice, iar valoarea acestora se ridică la 35 milioane ruble, acestea fiind echipate cu un sistem special care funcţionează în baza gravitaţiei terestre.

Potrivit producătorilor, aceste ceasuri nu au nevoie de a fi reparate sau încărcate şi întotdeauna indică ora exactă. David Davtean a explicat că a colecţionat ceasurile timp de 25 de ani şi vroia să le lase moştenire copiilor şi nepoţilor săi.

Sursa citată scrie că împreună cu ceasurile au fost furate documentele de însoţire şi cutiile speciale în care se păstrau. Furtul a avut loc pe 29 noiembrie.

Presa rusă constată că David Davtean este proprietarul unei companii de consulting „Business-Intelect”  cu un capital statutar de doar 10 mii de ruble.

david davtean

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.