Năstase, către judecători și procurori: Reacționați, nu ajungeți ca cei care astăzi au tentative de suicid

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a lansat vineri un apel către „judecătorii și procurorii onești”, de a acționa împotriva sistemului „corupt” din care fac parte.

El a vorbit despre soarta judecătorilor implicați în schema spălărilor de bani rusești prin sistemul financiar din Republica Moldova.

„Mulți dintre ei au fost corupți prin mită cu bani, avansări pe scară ierarhică și alte favoruri și foloase. Pentru unii însă, a fost suficientă mângâierea părintească a lui Tănase, Poalelungi, Micu,Turcanu… Anume acești din urmă judecători, unii dintre ei cu diplome roșii si medalii de aur la școală, astăzi, ajunși în pușcărie, obligați prin tortură și prin intermediul mangâietorilor de meserie la sperjur, chiar de către beneficiarul mare al crimelor, astăzi fac tentative de suicid. Sunt mai multe la număr”, a declarat Andrei Năstase.

El spune că aceștia „s-au pomenit neputincioși în fața regimului criminal din care au făcut parte și care astăzi le încalcă sfidător niște drepturi constituționale la un proces drept și echitabil, la fel cum ei au călcat odată în picioare sorți și destine omenești”.

„A venit timpul să reacționați, judecători și procurori onești. Atât cât sunteți. Puțini cât sunteți, reacționați. Asociați-vă împotriva răului măcar atunci când acesta vă omoară deja la propriu. Zbateți-vă pentru drepturile voastre și ale celor pe care îi judecați. Tacerea, în speță, e complicitate”, a mai spus Andrei Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...