Ilegalităţile au fost comise în perioada 2013 – 2015, când unul dintre învinuiţi era preşedinte, iar complicele său - membru al Comisiei pentru organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor de achiziţionare a mărfurilor, lucrărilor şi serviciilor. 

Acţionând prin înţelegere prealabilă cu directorul general al întreprinderii, în scopul favorizării unui anumit agent economic, învinuiţii au achiziţionat de la acesta, la un preţ majorat, bunuri pentru necesităţile întreprinderii. 

Prin urmare, în lipsa unei concurenţe reale, mimând licitaţiile cu participarea firmelor al căror conducător sau fondator este fiica directorului general, învinuiţii au votat pentru desemnarea câştigătorului licitaţiilor cu ulterioara încheiere a contractelor de achiziţii cu respectivul agent economic, prejudiciind bugetul întreprinderii cu peste 2 milioane de lei.

Procurorii consideră necesară suspendarea învinuiţilor pentru a nu împiedica stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale prin influenţarea persoanelor sau distrugerea probelor pe caz. Imediat după declanşarea procesului penal, directorul general al întreprinderii a depus cerere de demisie. În prezent, acesta este cercetat în cadrul aceleiaşi cauze penale cu foştii săi subalterni.

Pentru această infracţiune norma penală prevede amendă de până la 2350 de unităţi convenţionale sau închisoare de până la şase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de cel mult cinci ani.