Noul film a lui Igor Cobîleanski a fost premiat la Tallinn. Când va avea loc premiera filmului la Chișinău

igor-cobileanski1
Foto: CinemaRx.ro

Noua comedie a lui Igor Cobîleanski – „Afacerea Est” – a fost premiată la Festivalul Internaţional de Film Black Nights, care s-a desfăşurat recent în oraşul Tallinn, Estonia. Filmul a luat două trofee: Igor Cobileanski a primit premiul „Cel mai bun scenariu”, iar Ion Sapdaru şi Constantin Puşcaşu – premiul „Cel mai bun actor”.

„Afacerea Est” este un film  realizat de Alien Film România în co-producție cu Just a Moment (Lituania) şi  Brio Film (Republica Moldova), cu sprijinul Centrului Naţional de Cinematografie din România, Lithuanian Film Center, HBO și TVR, scrie MOLDPRES.

Igor Cobîleanski s-a declarat fericit, dar și puțin surprins de selecție: „Din experienţele mele ştiu că festivalurile, mai ales cele foarte mari, nu se prea hrănesc cu comedii. Dramele sînt cele care încoronează short listurile festivalurilor importante. Or faptul că am fost selectaţi şi la Tallinn şi la Cairo, probabil ne confirmă într-un fel – şi aici nu vreau să fiu acuzat de lipsă de modestie, că filmul merită şi este înţeles bine peste frontierele româneşti”, a menţionat Igor Cobîleanski.

Premiera comediei „Afacerea Est” va avea loc la Chişinău în luna ianuarie 2017.

Despre film

„Afacerea Est” spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente