Senator francez: Franța și Germania nu vor ca Moldova să devină membru NATO

“Franța și Germania nu doresc ca Moldova, Ucraina și Georgia să devină membri NATO. Ar fi o adevărată provocare,” a declarat senatorul francez Aymeri de Montesquiou la o întâlnire cu președintele Dumei de Stat, Serghei Narîșkin.

Senatorul a mai adăugat că președinții Rusiei, Ucrainei, Franței și cancelarul Germaniei au făcut un lucru remarcabil ca să ajungă la un consens la summitul din Minsk.

“Poate e doar opinia și viziunea mea personală, însă se pare că Franța ar fi mai mult de partea Rusiei, pentru că este un partener cheie pentru noi. În al doilea rând, trebuie să fim convinși că nu există sau nu mai există trupe rusești în regiunile Donetsk și Lugansk, cu garanția că nu vor ma fi trupe ucrainene trimise acolo pentru a opresa populația vorbitoate de rusă,” mai spune de Montesquiou.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.