(VIDEO) Stoltenberg: NATO își va deschide un birou de legătură la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

NATO urmează să deschidă un birou de legătură în Republica Moldova, cu scopul de a-şi consolida angajamentul faţă de țara noastră, a anunţat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a menționat că Oficiul de Legătură NATO este unul civil și nu militar, iar Alianța Nord Atlantică respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova, integritatea teritorială și suveranitatea țării.

„Astăzi am făcut un pas important înainte. Am semnat o înțelegere prin care va fi deschis un birou de legătură la Chișinău. Acest birou ne va ajuta să îmbunătățim cooperarea între Republica Moldova și NATO. Ne va permite să susținem mai bine reformele pe care le faceți. Acest birou va fi important, deopotrivă, atât pentru Republica Moldova cât și pentru NATO”, a declarat Stoltenberg în cadrul unei întâlniri cu premierul Pavel Filip.

În cadrul evenimentului, premierul a reiterat interesul ţării noastre pentru consolidarea dialogului politic și a cooperării practice cu Alianţa Nord-Atlantică în spiritul Parteneriatului pentru Pace şi în baza principiului neutralităţii constituţionale a Republicii Moldova. „Obiectivele acestei cooperări sunt reflectate în prevederile Planului individual de acţiuni al Parteneriatului, IPAP, pe care ţara noastră îl implementează din anul 2006”, a declarat Prim-ministrul.

„Am certitudinea că deschiderea acestui Oficiu va contribui la valorificarea potenţialului de cooperare cu Alianţa prin implementarea iniţiativelor existente, a unei comunicări despre programele NATO, precum şi a unor proiecte noi realizate cu sprijinul Alianţei”, a menţionat Pavel Filip.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...