Printre vedetele care vor concerta într-o atmosferă păunesciană vor fi Paul Arva din România, care va cânta în trio cu Viorel Burlacu şi Vali Boghean, desigur Vali Boghean, Ion Raţă, Karizma, Radu Duminica care a trecut pe la X Factor şi alţi interpreţi renumiţi pentru dragostea de patrie.

Veniturile acumulate de la acest eveniment vor fi virate unei familii vulnerabile din Călăraşi: “Aşa cum şi am zis, concertul este unul de caritate, respectiv în urma colectării banilor din vânzarea biletelor, plus oamenii de bună credinţă care vor mai ajuta cu ce pot, se vor duce la familia Malendra, din oraşul Călăraşi. O familie ajunsă la pragul disperării. Ana Malendra şi Gheorghe Malendra au 2 copii: un băiat de 6 ani – Gheorghe, şi o fată de 5 ani – Valeria-Georgiana. Fetiţa suferă de probleme cardiace, a şi fost operată de 2 ori , odată în Chişinău şi odată în Turcia, ea fiind diagnosticată cu canalul atrioventricular bolnav şi a avut 3 găuri la inimă. Ea are mereu nevoie de ajutor, de medicamente şi de o dietă strictă. Mama nu lucrează, ea fiind nevoită să stea mereu cu fetiţa acasă, căci ea respectiv nu poate frecventa grădiniţa. Tata lucrează la o fabrică de nuci, salariul fiind foarte mizer, ei fiind nevoiţi acum, pe timpul rece de afară, să i-a 3 salarii avans pentru a putea supravieţui iarna cu lemnele procurate din aceste 3 salarii. Pe lângă toate, casa este într-o stare defectuoasă şi are nevoie de reparaţie capitală. Necesităţile lor desigur sunt foarte mari şi sper în urma concertului să putem da o speranţă şi un ajutor acestei familii, să ne strângem mână de la mână, să oferim căldură şi un zâmbet familiei Melandra!, notează Radu Gânsari în descrierea evenimentului.

Radu este recunoscut pentru acţiuni de caritate, dar şi pentru iubirea lui pentru ţară. Acesta deţine şi un blog personal unde adesea îşi exprimă gândurile în poezii care adună zeci de cititori, precum este şi poezia „Basarabia, o chitară!”

O chitară, ce cântă mereu
De e bine, de e rău,
O chitară ce s-ascunde în uitări,
Tot cu gându-n depărtări.

O chitară, tot mai tristă,
Căci copiii n-o mai cântă.
O chitară, încă plânsă
De-a ei mamă care veşnic se frământă.

O chitară, cât un dor,
Căci prea mult speram la viitor.
O chitară, fără strune,
Din păcate, niciodată, nu s-aude.

O chitară, parcă e un neam,
Pribeag, uitat de mii de ani.
O chitară, parcă un cimitir,
Eroii îi plângem, însă nu ştim să le mulţumim!

O chitară, spunem c-o iubim,
Deşi, nu ne încumetăm s-o preţuim.
O chitară, totuşi orfană,
N-are tată, n-are mamă.

Basarabia, o chitară
Cu copii plecaţi din ţară.
Basarabia, o chitară
Doar strămoşii o cântară!