Renato Usatîi anunţă când va reveni în Moldova// VIDEO

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi, aflat în prezent la Moscova de teamă să nu fie arestat de autorităţile din Moldova, a anunţat că nu va veni acasă de sărbătorile de iarnă. El a menţionat într-o postare video pe pagina sa de Facebook că speră să revină până 8 martie, dar nu înainte ca să fie arestat oponentul său politic Vlad Plahotniuc.

„Voi face tot posibilul ca să mă întorc cât mai repede în Moldova. Dar nu cred că voi reuşi până la Anul Nou, deoarece trebuie arestat Vlad Plahotniuc. Până la 8 martie cred că ar trebui să-l băgăm în puşcărie”, a menţionat Renato Usatîi.

În aceeaşi postare el a spus că, continuă să colaboreze cu organele de forță de peste hotare ca „până la urmă să fie emis mandat internaţional de arest pe numele lui  Vlad Plahotniuc”.

„Eu am promis că sarcina de bază – e mandatul internațional de arest pe numele lui Plahotniuc, care astăzi, până când Moldova rămâne un stat capturat, este imposibil de emis. Eu înțeleg că mandatul de arest poate fi emis doar din exterior și eu activez în direcția aceasta”, a spus liderul Partidului Nostru.

În aceeaşi postare, liderul Partidului Nostru a îndemnat toate „forțele sănătoase” să se unească pentru a elabora o strategie în luptă cu “regimul oligarhului”.

”Astăzi trebuie să ne unim cu toții. Cred că noi, opoziția extraparlamentară – Partidul DA, Partidul Nostru, alte forțe politice sănătoase – trebuie să elaborăm acum o strategie bine gîndită, să punctăm și noi niște întrebări. Am auzit că Dodon este gata să discute cu opoziția extraparlamentară, să discutăm ce e cu alegerile anticipate, cu procurorul general și cu multe altele”, a mai spus Usatîi.

[youtube id=”ne1CpI4V5KU” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.