(doc) Medalie de bronz pentru Moldova la turneul internațional de informatică. Vezi cum arată testul

gabriel-cojocaru-informatica-matematica

Participantul din partea Republicii Moldova la turneul internațional de informatică „John Atanasov”, Gabriel Cojocaru, s-a întors acasă cu medalia de bronz la categoria seniori. Turneul s-a desfășurat în perioada  24-27 noiembrie, în Shumen, Bulgaria.

Echipa Moldovei a fost formată din patru participanți: Gabriel Cojocaru la seniori, iar Nicu Mihalache, Daniel Hangan și Claudiu Babin la juniori.

În cadrul competiției au participat reprezentanți din șase țări: Serbia, Bulgaria, România, Moldova, Grecia și Federația Rusă.

Aceasta valorează mult mai mult decât o medalie la o competiție standard.

„Din șase țări participante, trei (România, Bulgaria și Federația Rusă) se regăsesc în TOP 5 mondial, iar fiecare din ele este reprezentată aici de un lot extins” citează Emil Kelevedjiev, președintele Comitetului Olimpic Național Bulgar la Informatică.

De precizat, că toți cei trei lideri mondiali au fost reprezentați de mai multe echipe (în mediu 20 participanți). Republica Moldova, Serbia și Grecia au fost reprezentate de câte o singură echipă, formată din 4 participanți

Mai jos vă prezentăm testul pe care l-a făcut Gabriel Cojocaru pentru a câștiga medalia de bronz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente