Nico Rosberg este noul campion mondial în Formula 1

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pilotul german Nico Rosberg de la Mercedes a devenit, duminică, după ultima etapă a sezonului, campion mondial de Formula 1. Cursa de la Yas Marina a fost câştigată de britanicul Lewis Hamilton, tot de la Mercedes, el fiind urmat de Rosberg şi de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari.

Rosberg avea nevoie de cel puțin o clasare pe locul 3 pentru a câștiga Campionatul Mondial, în cazul în care coechipierul său Lewis Hamilton câștiga cursa.

Iar pilotul german, pornit de pe prima linie, din spatele lui Hamilton, a rulat excelent pe tot parcursul cursei, reușind să se păstreze constant pe primele trei locuri.

Este primul titlu mondial câștigat de Rosberg și al 3-lea consecutiv pentru Mercedes, la piloți, după ce precedentele două au fost adjudecate de către Hamilton.

Rosberg, 31 de ani, a devenit al 33-lea campion mondial în istorie, germanul terminând sezonul cu un avans de cinci puncte în clasamentul general, faţă de Lewis Hamilton, situat al doilea. La constructori, Mercedes îşi adjudecase deja titlul mondial.

Iată cum arată TOP 10 al sezonului 2016 de Formula 1:

343

Clasamentul final pe echipe, câștigat al treilea an consecutiv de Mercedes:

455


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...