Dosarul alimentelor expirate din grădinițe. ANSA pornește un control în toate întreprinderile de alimentație publică

Agenția pentru Siguranța Alimentelor a emis un ordin care prevede controlul tuturor întreprinderilor de alimentație publică, atenția primordial fiind acordată blocurilor alimentare din școli și grădinițe. Controlul va fi efectuat în comun cu specialiștii Centrului de Sănătate Publică.

Aceasta în urma investigațiilor și a fraudelor descoperite în asigurarea cu produse alimentare a școlilor și grădiniților din municipiul Chișinău.

“În municipiul Chișinău, unde au fost depistate încălcări în alimentația copiilor, controlurile oficiale sunt deja în derulare. La trei grădinițe supuse verificărilor nu s-at depistat abateri grave. În urma semnalului din partea grupului de părinți, parvenit din sectorul Botanica al capitalei, privind nereguli în alimentația copiilor unei grădinițe, specialiștii ANSA și ai Centrului Sănătate Publică s-au deplasat la fața locului și în present desfășoară controlul riguros al blocului de alimentație de la acest obiect”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei, din octombrie curent, când s-a ridicat restricția la controale, mai multe școli și grădinițe din localitățile republicii au fost supuse verificărilor, în 20 de blocuri alimentare fiind depistate neconformități de ordin tehnic, administrația acestor instituții fiind obligată să înlăture deficiențile descoperite în organizarea alimentației copiilor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.