Percheziții la Cadastru! Mai mulți angajați ar fi implicați în scheme ilegale

Procurorii au efectuat, în dimineața acestei zile, mai multe percheziţii la Întreprinderea „Cadastru”, în urma unei cauze privind înstrăinarea ilegală a unui imobil de către mai mulţi funcţionari din cadrul instituției, notează realitatea.md.

În schemele ilegale, ar fi implicaţi doi angajaţi de la „Cadastru”, ce dețin funcția de inginer şi registrator.

Potrivit procurorului Vitalie Busuioc, cei doi funcționari au fost escortați la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, fiind învinuți pentru escrocherie și folosirea unor documente false cu ajutorul cărora o grupare criminală formată din cinci persoane a reușit să înstrăineze ilegal un imobil din sectorul Botanica, municipiul Chișinău.

O persoană membră a grupării a fost reținută pentru 72 de ore. Potrivit anchetei, imobilul ar fi fost înstrăinat la sfârşitul lunii august. Cazul este instrumentat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

foto simbol

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.