Procurorii cer mandate de arest pentru 17 persoane din dosarul licitaţiilor trucate. O parte şi-au recunoscut vina

Procurorii cer mandate de ares pe numele a 17 persoane, reţinute în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie. Potrivit CNA, o parte din bănuiţi şi-au recunoscut vina şi au dat declaraţii în privinţa altor persoane.

Astfel, 17 persoane, din cele 18, reţinute joi, 24 noiembrie, în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie, ar putea fi arestate pe un termen de 30 de zile. Procurorii anticorupţie au depus vineri demersuri la Judecătoria Buiucani prin care au cerut mandate de arest pe numele reţinuţilor.

CNA precizează că joi una dintre persoane a plecat acasă, urmând să fie cercetată penal în stare de libertate, motivul eliberării fiind încheierea acordului de recunoaştere şi darea de depoziţii care au condus la reţinerea a încă două persoane, în seara zilei de ieri. După cum s-a comunicat, este vorba despre şeful şi şeful-adjunct al Direcţiei educaţie din sectorul Râşcani al capitalei.

Totodată, procurorii vor cere judecătorilor plasarea în arest la domiciliu a 3 persoane din cele 17 pentru. Demersul procurorilor este întemeiat pe încheierea acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei de către bănuiţi, colaborarea cu urmărirea penală şi oferirea declaraţiilor care indică la alţi suspecţi, dar şi faptul că două dintre reţinute au copii minori de vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi sunt singurii întreţinători.

Şedinţele, în care vor fi examinate demersurile procurorilor, vor începe sâmbătă dimineaţa la Judecătoria Buiucani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.