Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A fost lansată campania pentru…

A fost lansată campania pentru protecția femeilor “PoliceForShe”

Astăzi, 25 noiembrie, la Șoldănești, a început “PoliceForShe”, o campanie desfășurată de Promo-LEX în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție și împreună cu Grupul Consultativ al Societății Civile UN Women.

Campania ”PoliceForShe” vine să creeze o platformă de comunicare cu ofițerii de poliție activi în comunitățile din Moldova pentru a informa despre cele mai bune practici privind eliminarea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, dar și transpunerea imediată a acestora în practică. Ca urmare a parteneriatului cu Inspectoratul General de Poliție al Ministerului de Interne, au fost selectați 10 polițiști formatori în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie, dintre care 5 sunt femei – ofițeri de poliție. Astfel, pe parcursul atelierelor de lucru din Cahul, Orhei, Comrat, Glodeni și Șoldănești, ofițerii de poliție vor împărtăși experiența și setul lor unic de cunoștințe, abilități, comportament și atitudini care îi ajută să fie mai buni ca alții în prevenirea și combaterea violenței în familie. Atelierele de lucru se desfășoară pe 25 noiembrie, 1,2,8 și 9 decembrie.

Mesajele transmise de către ofițerii de poliție deveniți formatori sunt orientate în jurul discuției despre obligația unui polițist profesionist de a aplica legea cu profesionalism și responsabilitate ridicată, despre propriul exemplu de „toleranță zero” față de violența împotriva femeilor și promovez viața fără violență, dar și informații despre modificările și completări ale legislației din domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie.

Lilia Potîng, jurista Promo-LEX, spune că, în rezultatul acestei campanii, după ce au fost identificați ofițerii de poliție formatori de opinie, urmează să fie asigurată o relaționare a polițiștilor ce servesc drept exemple pozitive cu alți colegi, utilizând instrumente și tehnici inovatoare.

Sursa: promolex.md