Greu de crezut! Locuitorii unui sat spaniol au devenit milionari peste noapte, câştigând câte 2 500 000 dolari

80 de locuitori ai sătucului spaniol Cerezales del Condado au devenit milionari peste noapte. Aceștia nu au câștigat la loterie, dar s-au trezut cu câte 2.500.000 de dolari în conturi.  Şi aceasta doar pentru că au avut norocul de a locui în satul în care s-a născut unul dintre miliardarii lumii, Antonino Fernández, fondatorul berii Corona, scrie Daily Mail.

Corona cea mai populară bere mexicană, exportată în toată lumea, având vânzări anuale de 693 de milioane de dolari.

Astfel, unul din cei mai bogaţi oameni ai lumii, care s-a stins din viață în luna august, le-a lăsat prin testament celor 80 de locuitori ai satului spaniol câte o avere impresionantă.

În luna august, Fernandez a murit la vârsta de 99 de ani, iar în testamentul său și-a scris o dorință care i-a uimit pe mulți. El le-a lăsat locuitorilor micuțului sat din Spania suma totală de 210 milioane de dolari. Drept urmare, fiecare din cele 80 de persoane care trăiesc în prezent în Cerezales del Condado va primi aproximativ 2.500.000 de dolari.

Antonino Fernández a fost implicat activ în evenimente caritabile pe parcursul vieții şi nu a uitat niciodată de unde a plecat și în ce sărăcie a trăit în acest sa. La vârsta de 14 ani el a fost nevoit să renunțe la studii pentru că părinții lui nu-și permiteau să-l țină în școală.

„Nu am avut niciodată bani înainte. Nu știu ce ne-am fi făcut fără Antonino”, a declarat Maximino Sanchez, proprietarul singurului bar din sat,  care a relatat că locuitorii sătucului  abia își duceau traiul de pe o zi pe alta.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.