Groaznic! Aceste alimente urmau să ajungă în școlile și grădinițele capitalei// FOTO

Mâncare alterată: carne împuțită, pește alterat sau iaurt cu termenul expirat, a fost depistată de ofiţerii CNA în depozitul unui agent economic implicat în dosarul licitaţiilor trucate. Produsele alimentare urmau să ajungă în școlile și grădinițele din capitală.

Ofițerul de presă al CNA a făcut publice câteva poze din depozitul respectiv, menţionând că potrivit colegilor săi alimentele miroseau urât.

“Din poze se vede clar cum sunt păstrate produsele. Nu ştiu ce va zice ANSA, dar colegii îmi spun că toate produsele puţeau “a mortăşiune”. Vedeţi şi o poză care ne spune clar cum se aranja “data aplicată de pe produs”. În alta – nişte iaurturi expirate”, se arată în mesajul postat.

carne impitita

Precizăm că 18 persoane au fost reţinute pentru 72 de ore şi au fost escortate la sediul CNA pentru audieri într-un dosar de aranjare a unor licitaţii privind achiziţionarea produselor alimentare pentru şcoli şi grădiniţe. În dosar sunt vizaţi atât funcţionari din cadrul direcţiilor municipale de educaţie din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, precum şi reprezentanţi ai unor agenţi economici.

carne imputitapeste alterat

dosar licitatii trucate

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.