„Fabricat în Moldova” trece Prutul! Expoziția va avea loc în premieră la Iași

palas-mall-01

Vineri, 25 noiembrie va fi inaugurată expoziția ,,Fabricat în Moldova” la Iași, evenimentul are drept scop crearea condițiilor favorabile pentru susținerea producătorului autohton și promovarea imaginii Republicii Moldova.

În cadrul expoziției, circa 70 de companii naționale din industria alimentară, textilă, construcțiilor, sectorul vitivinicol și altele își vor prezenta mărfurile și serviciile prestate. Brandul ”Din Inimă” va fi prezent cu un stand colectiv, care va include 19 companii, inclusiv „Ionel”, Alina Bradu, „Oldcom”, „Artizana”, etc.

fabricat-in-moldova

„În luna iulie am inițiat primele discuții cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și ai Consulatului Republicii Moldova de la Iași. Am reușit să organizăm un târg economic, la care s-au atașat, într-un mod cât se poate de natural, și Camerele de Comerț și Industrie Iași, respectiv Vaslui. Vor veni 67 de producători din Republica Moldova. Sperăm ca acest eveniment să aducă și vizita ministrului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, domnul viceprim-ministru Costin Grigore Borc, și a ministrului Economiei din Republica Moldova, domnul viceprim-ministru Octavian Calmâc. Este primul eveniment la nivel economic pe care Primăria Iași îl organizează. Implicarea noastră este necesară și obligatorie pentru a putea promova economia celor două state. Dacă din punct de vedere teritorial încă mai sunt în discuție anumite probleme, din punct de vedere cultural și economic cele două state pot găsi punți de legătură, iar astfel de eveniment nu fac decât să ne apropie din ce în ce mai mult”, a declarat primarul municipiului Iași Mihai Chirica.

În cadrul evenimentul vor mai avea loc întrevederi între întreprinzători, două workshopuri, precum și un forum bilateral de afaceri. Firmele din Republica Moldova care vor fi prezente la Iași desfășoară activități în agricultură, industrie alimentară, industrie ușoară (îmbrăcăminte, încălțăminte, marochinărie, pielărie, accesorii), produse de mobilier și tâmplărie, materiale pentru construcții, articole de iluminat și articole din sticlă și artizanat.

În martie 2017, la Chișinău va fi organizat un târg similar, cu produse „Fabricate în Iași”. Producătorii din Iași vor avea o suprafață de expunere de aproximativ 1.000 de metri pătrați, pusă la dispoziție în mod gratuit.

Scopul expoziției de la Iași este de a contribui la crearea condițiilor favorabile pentru susținerea producătorului autohton și promovării imaginii Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente