„Veţi afişa în birou portretul noului preşedinte?”. Iată ce a răspuns Andrian Candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a fost întrebat joi, 24 noiembrie, dacă va afișa în biroul său portretul președintelui nou ales, Igor Dodon. Oficialul a răspuns că deja de mulți ani în birourile demnitarilor nu mai sunt afișate poze ale președintelui ţării şi că ar fi oportun ca să fie onoraţi cei care au jucat un rol important în istoria țării noastre.

Nu știu dacă ați observat, dar deja de foarte mulți ani nu mai afișăm pozele, indiferent ale cui, nici a președintelui, nici a speakerului, nici a primului-ministru. Mai bine să-i onorăm pe cei care au jucat un rol important în istoria şi dezvoltarea țării noastre, decât pe oameni politici actuali, care până la urmă au și ei o importanță în istorie, dar abia generațiile viitoare le vor da o notă”, a menționat Andrian Candu, după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului.

Reamintim că ministrul Apărării Anatol Şalaru a anunţat recent că a transmis o dispoziţie către toate unitățile Armatei Naționale dispoziția de a înlocui portretele oficialilor Republicii Moldova. Dar nu cu ale noului preşedinte ales  Igor Dodon, ci cu ale înaintașilor noștri.

Astfel, potrivit lui Şalaru, portretele fie ale președinţilor, miniştrilor sau șefilor MSM vor fi înlocuite cu portretele domnitorilor, eroilor naționali sau ale figurilor marcante ale culturii românești.

La rândul său, preşedintele nou ales Igor Dodon a avertizat că ministrul Apărării Anatol Şalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalități ale istoriei și culturii românești”. Acesta a declarat că „locul lui Şalaru e la pușcărie, iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român – Vlad Țepeș, cu țeapa în mână”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.