Igor Dodon alături de mitropolitul Vladimir: Am participat la primul eveniment în noua mea postură

Preşedintele nou ales Igor Dodon a anunţat joi, 24 noiembrie, că a paricipat la primul eveniment în noua sa postură. Astfel, acesta a mers împreună cu mitropolitul Chişinăului al Întregii Moldove Vladimir la Slujba de sfințire și inaugurare a unei noi biserici de pe malul stâng al Nistrului, în localitatea Pohrebea, raionul Dubăsari.

Interesant este faptul că noua biserică va purta hramul în cinstea Sf. Multpătimitorului Împărat Nicolae, ultimul împărat rus, canonizat de Patriarhia Rusă. Potrivit lui Dodon, în apropiere de noul lăcaş sfânt este o biserică distrusă atât în timpul războiului din 1941-1945 cât și în timpul conflictului armat de pe Nistru, care a fost construită în 1912 de către țarul rus, Nicolai.

Această vizită pe malul stâng al Nistrului poate fi considerată și ca un demers simbolic pentru reîntregirea țării noastre. Trebuie să putem vizita liber, ca parte a teritoriului moldovenesc, toate localitățile țării noastre, de pe ambele maluri ale râului.

În general, trebuie să înțelegem că sunt mai multe lucruri care ne unesc decît ne separă de concetățenii noștri din Transnistria. Și trebuie să punem accent pe ceea ce ne unește. Iar ortodoxia, biserica, evenimentele religioase constituie una din aceste valori comune“, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

dodon si mitropolitul

dodon si mitropolitul

mitropolitul si dodon

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.