Americanii marchează Ziua Independenţei cu focuri de artificii, parade, dar şi un concurs de mâncat hot-dog

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Americanii sărbătoresc marţi Ziua Independenţei cu focuri de artificii spectaculoase, parade, dar şi un concurs de mâncat hot-dog, marcând o zi de tradiţii comune într-o naţiune marcată de diviziuni tot mai accentuate în acest ultim an, relatează Associated Press.

La New York, mulţimea se va uita la focul anual de artificii Macy, dar şi concursul de mâncat hot-dog de pe Coney Island.

La Washington, Donald Trump, care marchează prima zi naţională ca preşedinte, organizează un picnic la Casa Albă, pentru familiile militarilor. Acesta va fi urmat de focuri de artificii, conform news.ro.

La Boston, una dintre cele 14 copii originale ale Declaraţiei de Independenţă va fi prezentată la un muzeu, iar sute de mii de oameni sunt aşteptaţi la spectacolul pirotehnic. Organizatorii petrecerii de Ziua Independenţei de la Chicago se aşteaptă ca mulţimea să se strângă cu aproape 12 ore înainte de focul de articii.

Între timp, peste 15.000 de cetăţeni noi vor depune jurământul la peste 65 de ceremonii de naturalizare organizate de ziua naţională.

În pofida pompei şi veseliei, ziua de 4 iulie de anul acesta vine în condiţiile în care americanii sunt tot mai divizaţi în privinţa direcţiei ţării, după alegerile prezidenţiale de anul trecut şi a disputelor politice privind imigranţii, dar şi sistemul de asigurări medicale din primele luni ale administraţiei Trump.

Iar într-o perioadă în care securitatea este un subiect tot mai îngrijorător, petrecerile se îmbină cu măsuri stricte de precauţie.

Departamentul de Poliţie din New York intenţionează să desfăşoarea 100 de vehicule care să blocheze intersecţiile din centru, iar 20 de camioane pline cu nisip vor apăra spaţiul unde mulţimea se va strânge pentru focul de artificii.

Militari contraterorism puternic înarmaţi se vor plimba printre spectatori. Mai mult, ofiţeri cu detectoare portabile de aviaţii şi câini antrenaţi să detectele bombe vor fi desfăşuraţi în mulţime. În plus, militari vor fi instalaţi pe acoperişurile din zonă.

Şi poliţia din Boston intenţionează să desfăşoare camioane şi alte echipamente grele în zona unde vor avea loc petreceri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...