Guvernul vrea înapoi banii acordați medaliaților de la Olimpiada din 2012

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat miercuri, printr-un comunicat de presă, că Anatolie Cîrîcu și Cristina Iovu, singurii medaliați ai Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, au fost suspendați și lipsiți de medalii.

Pe lângă asta, Ministerul a anunțat că va „întreprinde toate măsurile necesare de recuperare a premiilor obținute de sportivi, antrenori și medici sportivi”.

Cristina Iovu (53 kg) și Anatolie Cîrîcu (94 kg) au primit pentru medalii, din partea statului, câte 80 de mii de euro. De asemenea, de premii s-au bucurat și cei din staff-ul celor doi sportivi.

Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu au fost depistați pozitiv cu substanţa dehydrochlormethyltestosterone (turinabol), un steroid anabolizant.

Astfel, Comitetul Internațional Olimpic a obligat sportivii să restituie medaliile și diplomele, iar Comitetul Național Olimpic din Moldova trebuie să asigure implementarea imediată a deciziilor CIO.

În prezent Anatolie Cîrîcu este suspendat din activitatea sportivă, în timp ce Cristina Iovu evoluează pentru România, după ce anterior a reprezentat și Azerbaidjan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...