În sfera bugetară, salariul mediu a constituit 4236 de lei, în creştere cu 8 la sută, iar în sectorul economic – 5555 de lei, mai mare cu circa 11 la sută.

Cea mai mare creştere salarială, de circa 17 la sută, s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi amănuntul, dar şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor. Câştigurile din aceste domenii s-au cifrat la circa 4700 de lei.

Cu 15,7 la sută au crescut salariile din sănătate şi asistenţă socială. Retribuţiile ridicate de angajaţii din aceste sectoare rămân însă mizere şi nu ajung nici la 5 mii de lei.

De o creştere similară s-au bucurat şi salariaţii din domeniul financiar şi de asigurări, care ridică lefuri de circa 9300 de lei.

Totodată, cea mai mică creştere salarială, de doar 0,6% s-a înregistrat în sectoarele distribuţia apei, salubritate şi gestionarea deşeurilor, salariile fiind de 4840 de lei.

Cele mai mari salarii se atestă în domeniul informaţii şi comunicaţii. În septembrie, retribuţiile din acest sector au crescut cu peste 7 la sută, până la 12900 de lei. 

De cealaltă parte, cele mai mici salarii sunt ridicate de angajaţii din agricultură, silvicultură şi pescuit, activităţi de cazare, alimentaţie publică şi învăţământ. Salariile nominale brute ale acestora au fost între 3140 şi 4100 de lei.