Autobuzul a fost lovit miercuri de tiruri în satul Nagdar din Valea Neelum.

Potrivit unui responsabil local, Sardar Waheed, tirurile continuau, împiedicând ambulanţele să ajungă la locul incidentului.

"Trupele indiene au vizat un autobuz civil în apropierea Liniei de Control (LoC)", frontiera de facto dintre Kashmirul pakistanez şi Kashmirul indian, a declarat armata pakistaneză într-un comunicat, precizând apoi că "schimburi de tiruri intense" erau în curs.

Şeful poliţiei din Valea Neelum, Jamil Mir, a anunţat un bilanţ de nouă morţi, confirmat de preşedintele parlamentului provincial, Shah Ghulam Qadir.

Marţi, armata indiană a acuzat Pakistanul că a trimis soldaţi de cealaltă parte a LoC şi a ucis acolo trei militari indieni, susţinând că trupurile lor au fost „mutilate".

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe pakistanez a negat cu fermitate aceste acuzaţii "nefondate", pe Twitter.

Tensiunile dintre cele două puteri nucleare de-a lungul LoC au atins niveluri îngrijorătoare în septembrie, când India a acuzat extremişti pakistanezi că au lansat un atac contra unei baze militare în India, făcând 19 morţi.

New Delhi a ripostat cu o operaţiune prezentată iniţial ca „lovituri chirurgicale" în teritoriul pakistanez. Islamabadul a negat o astfel de incursiune indiană de cealaltă parte a frontierei foarte bine păzite.