Actualitate

Rusia s-a plâns în Consiliului de Securitate al ONU de blocada Crimeei

Luând cuvântul în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU, reprezentantul permanent al Federației Ruse, Piotr Iliciov, a declarat că „acțiunile repetate ale autorităților de la Kiev (privind Crimeea) încalcă drepturile omului, precum și o serie de norme umanitare internaționale”.

Ca răspuns la acest atac, reprezentantul Ucrainei la ONU a făcut urmatoarea precizare: „Declarația delegației ruse, care a fost făcută mai devreme în această sala, este o dovadă a incapacității autorităților de ocupație rusești de a satisface în mod minim acceptabil nevoile de bază ale populației locale”.

În loc să recunoasca acținile sale ilegale și să încerce să corecteze greșelile făcute „partea rusă a decis să folosească problema alimentării cu apă în Crimeea ca instrument de propagandă”, – a spus Elcenko.

„În cazul în care Federația Rusă este cu adevărat preocupată de această problemă, ea poate începe cu trupele sale și să opreasca risipa de resurse de apă și așa limitate în Crimeea pentru nevoile infrastructurii militare în creștere și a personalului militar de pe peninsula”, – a declarat reprezentantul Ucrainei.

Următorul pas logic ar putea fi începutul procesului de evacuare a armatei din Republica Autonoma Crimeea și Sevastopol, fapt care ar contribui în mod pozitiv la soluționarea problemelor de aprovizionare cu apă în Crimeea, a încehiata oficialul ucrainean. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *