Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul român, Eugen Tomac și-a…

Deputatul român, Eugen Tomac și-a prezentat raportul de activitate la Chișinău

„Consider că după 4 ani de mandat, am obligația politică, dar și morală să vin în fața cetățenilor și să prezint public raportul de activitate. Au fost 4 ani de luptă politică la București pentru a le apăra drepturile românilor de pe partea aceasta de Prut”, a declarat astăzi  în cadrul unei conferințe de presă, deputatul român, Eugen Tomac.

„În acest raport veți regăsi doar inițiativele importante pe care mi le-am propus în calitate de deputat în Parlamentul României. Toată activitatea mea politică este construită în așa încât inițiativele pe care le propun și rezultatele lor să aducă la o apropiere cât mai mare între cele două state românești. Din 2008 până în 2016, lucrurile s-au schimbat fundamental și iată că astăzi aproape 600.000 cetățeni ai R. Moldova dețin și pașaportul românesc. Acest proces trebuie continuat cu toată forța. Eu, în calitate de deputat am pregătit pachetul legislativ necesar pentru a simplifica această procedură. Iar unirea așa cum unirea trebuie explicată în R. Moldova, ea trebuie explicată și în România„, a specificat Tomac.

Eugen Tomac candidează la alegerile parlamentare din România din 11 decembrie din partea Partidului Mișcarea Populară, condus de ex-președinte român, Traian Băsescu.