Colegul pompierului Ivan Nogailîc pe Facebook: Memoria lui este dezonorată public la Jurnal TV

Un grup de pompieri a protestat miercuri, 23 noiembrie, la Chișinău, în fața sediului postului Jurnal TV, revoltați de o emisiune de satiră și umor în care a fost folosit numele colegului lor Ion Nogailâc, decedat într-un incendiu acum 12 zile.

Un alt pompier a publicat astăzi pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj emoționant în care roaga presa să trateze cu profesionalism situațiile tragice.

“Eroul Ivan Nogailîc a decedat salvând vieți umane, a decedat lăsând în urmă familia, mama, fratele, soția și cele două fetițe gemene de doar 3 ani. Noi am pierdut un coleg, un frate, un camarad. Iar jurnaliștii de la Jurnal Tv au pierdut simțul realității și bunul simț, au făcut o batjocură din suferința familiei lui Ion Nogailic”, a scris pompierul Dmitrii Polscin.

Amintim că Ivan Nagailîc a fost înmormântat săptămâna trecută cu onoruri militare. Sute de salvatori și pompieri l-au petrecut pe ultimul drum pe colegul care a decedat în cadrul incendiului din depozitul de pe str. Uzinelor din capitală.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.