Recția Moscovei la acuzațiile SUA, cum că ar ar destabiliza Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Statele Unite ale Americii (SUA) sunt cele care creează o amenințare la adresa securității, alimentând Europa cu armele lor, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konașenkov, după ce Departamentul de Stat american a criticat amplasarea de sisteme de rachete S-400 și Iskander în enclava Kaliningrad, informează Agerpres.

„Adevărata amenințare la adresa securității o constituie nu Rusia, ci alimentarea Europei cu arme și militari care nu sunt câtuși de puțin de origine europeană”, a spus Konașenkov.

Generalul rus a amintit de construcția și amplasarea în Polonia și România a unor elemente ale sistemului american de apărare antirachetă, de viitoarea amplasare în Letonia, Lituania, Estonia și Polonia a unor unități ale forțelor NATO, formate în mare parte din militari ai SUA, precum și de viitoarea trimitere în Norvegia, care se învecinează cu Rusia, a unor militari din cadrul unităților de pușcași marini americani.

Anterior, reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, contra-amiralul John Kirby a declarat ca prezența de sisteme de rachete S-400 și a sistemelor operativ-tactice Iskander în Kaliningrad constituie „o amenințare la adresa securității europene”.

„Nu trebuie să fii contra-amiral ca să înțelegi un lucru simplu: toate amenințările actuale la adresa securității europene sunt urmarea politicii militare a SUA din ultimii zece ani”, a subliniat Konașenkov.

„Fostul contra-amiral al SUA, iar în prezent reprezentant oficial al Departamentului de Stat american ar fi trebuit să știe că regiunea Kaliningrad este parte integrantă a Federației Ruse. Este posibil ca problemele ce țin de asigurarea securității naționale a SUA și amplasarea pe teritoriul acestei țări a unor unități ale armatei americane să nu mai facă parte din competențele președintelui SUA și să fie rezolvate pe calea discuțiilor sau a votului cu colegii lui din alte țări, însă în Federația Rusă asigurarea securității statului constituie exclusiv prerogativa conducerii țării noastre”, a mai spus generalul rus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...