Studenții moldoveni pot obține o bursă de studii la o universitate din Paris. Detalii

556958815_1280x720

„Institut d’études politiques de Paris” primește dosarele studenților din țările non-UE pentru bursa Emile Boutmy. Scopul acesteia este de a primi cei mai buni studenți internaționali din afara Uniunii Europene. Bursa Emile Boutmy se acordă studenților de top ale căror profiluri se potrivesc cu prioritățile de admitere Sciences Po și cerințele individuale de curs.

Tinerii cu studii la licență pot obține o bursă de la 3.000 până la 12.300 de euro timp de trei ani de studii universitare. Candidații masteranzi pot obține o bursă ce variază între 5.000 și 16.000 de euro, timp de doi ani de masterat. În cazuri excepționale, atât pentru studenții la licență, cât și pentru cei de la master se oferă o bursă în valoare de 19.000 de euro, pentru toți anii de studii.

Bursa Emile Boutmy nu poate fi combinată cu o altă bursă (Eiffel, burse AEFE, BGF). Aceasta se acordă pe baza unor factori de excelență și în funcție de tipul de profil căutat pentru acest program. Criteriile sociale sunt, de asemenea, luate în considerare.

Important! Dacă nu vă validați anul academic, bursa se va pierde, iar dacă vi s-a acordat o bursă și decideți să amânați admiterea, aceasta va fi pierdută.

Sunt eligibili studenții care nu au beneficiat anterior de această bursă, originari dintr-un stat non-UE, admiși la un program de master sau de licență.

Nu sunt acceptați candidații care:

  • au dublă cetățenie, inclusiv a unui stat al Uniunii Europene;
  • sunt absolvenți ai două facultăți;
  • sunt studenți la psihologie Ph.D. program studenții (teza);
  • sunt masteranzi în Finanțe și gestionarea riscurilor;
  • sunt masteranzi la Arte și Politică;

De asemenea, nu sunt acceptați candidații elvețieni, norvegieni sau din Quebec.

Pentru anul universitar 2017-2018, termenul limită pentru programele de licență este de 2 mai 2017, iar pentru programele de master este 13 ianuarie 2017. Pentru a obține bursa dată trebuie să completați un formular și să anexați documente privind situația familiară și veniturile. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vizitați site-ul oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente