Registru a anulat alte 6 permise de conducere auto obținute prin fraudă

mtic_1_1

ÎS „CRIS „Registru” a anulat alte 6 permise de conducere auto obținute prin fraudă. 4 cazuri au fost depistate în urma monitorizării activității Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto Bălți, iar alte 2 – la Centrul de Calificare a Conducătorilor Auto din Chișinău.

Verificările au fost efectuate urmare a unei anchete de serviciu interne, în contextul măsurilor anticorupție inițiate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Ca urmare, prin utilizarea sistemului de monitorizare video, grupul de control a constat că posesorii celor 6 permise au obținut calificativul „admis” nejustificat, iar de către examinatori nu au fost documentate toate încălcările și greșelile.

Informația despre anularea permiselor respective urmează să fie introdusă în Registrul de Stat al Conducătorilor de Vehicule, cu înștiințarea Inspectoratul Național de Patrulare.

În același timp, examinatorii care au admis aceste nereguli, au fost sancționați administrativ.

Procedura de anulare a permiselor de conducere a fost efectuată în baza Hotărârii de Guvern nr 1452 din 2007 (art.29) pentru aprobarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente