Designerii din Chișinău și-au dat întâlnire în cadrul evenimentului Design Days

La sfârșitul săptămânii trecute, compania YOPESO a invitat designerii din Chișinău la evenimentul UX/UI Workshopul: Perfect Workflow.

Evenimentul i-a adus în același loc pe aproximativ 80 de designeri (selectați în urma a peste 150 de aplicări).

design-days-2În cadrul Design Days, YOPESO a creat mediul potrivit pentru designeri pentru a lucra cot la cot cu specialiști în UI/UX și pentru a primi sfaturi de la cei cu mai multă experiență.

Senior UI/UX Designer, Vladimir, coordonatorul evenimentului, spune că “una din valorile departamentului nostru de design este să împărtășim informația nouă și interesantă cu ceilalți colegi care poate fi utilă și pentru alții pentru că noi știm cât de greu e să lucrezi în calitate de designer în Moldova, neavând surse de informații relevante care te pot ajuta să crești în calitate de profesionist. Din experința noastră, am înțeles că e important să înveți și să citești mult pentru a deveni mai bun în ceia ce faci, dar acest lucru e greu din cauza că nu știi ce anume să studiezi. Din acest motiv, prin acest workshop, noi ne-am propus să transmitem altor designeri, colegi, cunoștințele care le avem în speranța că îi va ajuta să facă lucrurile mai bine și corect

În agenda evenimentului s-au regăsit atât prezentări teoretice de la designerii companiei YOPESO, cât și lucru de echipă și activități individuale.

Din agenda evenimentului au făcut parte subiecte precum Stakeholders Interviews, Moodboard, Wireframes, Mockups și multe altele.

design-days-3Participarea la acest eveniment mi-a depășit așteptările. Am venit cu dorința de a cunoaște mai multe despre lumea design-ului, dar am aflat cum să îmi construiesc un sistem de lucru, ce instrumente să utilizez, cum să îmi stabilesc prioritățile, ce greșeli pot fi omise în procesul de lucru și de ce este foarte important să ai un plan schițat. Am discutat cu designeri exprimentați și am reușit să pun întrebările la care demult căutam un răspuns. Nu pot spune că a fost un seminar sau un training, dar o discuție în care fiecare participant aducea plus valoare. În două zile am creat un produs real și la fiecare etapă de dezvoltare, echipa de designeri de la YOPESO oferea feedback și sugestii. Oricare ar fi proiectul la care voi lucra, la sigur voi căuta să schițez un minim prototip viabil, care va putea fi prezentat clientului pentru a vedea capacitatea de vânzare și utilizare. Următorul eveniment organizat de YOPESO este unul la care sigur voi participa. Mulțumesc foarte mult, echipei de organizare”, a spus Victor, unul dintre participanți.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.