Ministerul Transporturilor îndeamnă şoferii: Evitaţi punctul de trecere Maiaki-Palanca. Iată perioada

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează conducătorii auto că în perioada 10 decembrie 2016 – 1 iunie 2017, în zona unde este amplasat punctul de trecere al frontierei Maiaki-Palanca-Udonbnoe, vor fi efectuate lucrări de reparație a traseului Odesa-Reni. De aceea, ar fi posibil ca în acest punct de trecere să se creeze ambuteiaje ori dificultăți de deservire.

Instituţia îndeamnă şoferii, pentru a evita blocajele, să aleagă alte puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, aflate în proximitate.

Astfel, potrivit unei note informative recepționate de la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, pe acest tronson de drum vor începe lucrări de ameliorare a drumului rutier tehnologic, iar ulterior vor fi efectuate lucrările de construcție capitală a podului de la km. 52+789, care se află în apropierea punctului de trecere al frontierei menționat mai sus.

Pe toată durata perioadei respective, partea ucraineană urmează să redirecționeze traficul transportului rutier pe rețeaua drumurilor de ocolire adiacente și anume pe traseul R70 Odesa-Belgorodnestrovskii-Monashi, M15, cu acces la portul Iluchevsk.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.