Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.11.2016

Republica Moldova va deschide o reprezentanță economică la Ankara

Republica Moldova va deschide o reprezentanță economică la Ankara

Evenimentul va avea loc în cadrul reuniunii Comisiei interguvernamentale moldo-turce de colaborare economică, care se va desfășura în perioada 14 – 15 decembrie curent, în capitala Turciei. Subiectul a fost discutat astăzi de către viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Hulusi Kiliç. La discuții a participat Ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Igor Bolboceanu.
 
În cadrul întrevederii, Octavian Calmîc și Hulusi Kiliç au făcut o trecere în revistă a agendei de lucru a Comisiei, menționând importanța acestei reuniuni după intrarea în vigoare, începând cu 1 noiembrie curent, a Acordului de Liber Schimb dintre două state. Oficialii au discutat despre dinamizarea relațiilor comercial-economice dintre două state, precum și posibilitățile de intensificare a acestora, inclusiv prin implementarea unor noi proiecte investiționale în diferite domenii. În acest context, viceprim-ministru Octavian Calmâc a menționat că atragerea noilor investiții în economia națională este una din prioritățile programului de guvernare a noului Executiv și pentru îndeplinirea acestui obiectiv autoritățile Republicii Moldova vor folosi toate oportunitățile.
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, ambasadorul  Hulusi Kiliç a menționat că pentru companiile și agenții economici din Turcia, Republica Moldova a devenit o piață atractivă, care oferă toate posibilitățile pentru instituirea și dezvoltarea unor afaceri de succes. Diplomatul turc a mai menționat că aspectele cooperării bilaterale dintre două state, în special pe segmentul comercial-economic vor fi discutate în cadrul întrevederilor cu președintele și prim-ministrul Turciei.
 
În scopul impulsionării relațiilor comercial-economice dintre două state, stabilirea unor contacte directe între agenții economici din Republica Moldova și Turcia, părțile au convenit asupra organizării la 16 decembrie, la Istanbul, a unui Forum economic cu participarea companiilor și mediului de afaceri din două state.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus