Chiar dacă, în general, sunteţi străini de acest sport, crichetul are o importanţă deosebită în Regatul Unit, în India sau Pakistan.

Povestea pe care o prezentăm astăzi s-a consumat în urmă cu trei ani, în India, unde poliţia din Delhi a arestat trei jucători de crichet, Sreesanth, Ajit Chandila şi Ankeet Chava, alături de încă 24 de indivizi, care ar fi făcut parte dintr-o organizaţie care se ocupa de trucarea partidelor din campionatul intern.

Poate cel mai cunoscut dintre sportivi, Sreesanth a fost arestat de poliţie în casa unui prieten, în timp ce Chandila şi Chavan au fost ridicaţi de la un hotel din Mumbai. Conducerea lui Rafasthan Royals, echipă la care evoluau cei trei sportivi, a decis la momentul respectiv să-i suspende pe aceştia până la finalizarea anchetei.

Mai mulţi indivizi ar fi câştigat sume imense de pe urma partidelor trucate, printre care şi fostul jucător de crichet, Asad Rauf, arbitru la momentul respectiv: federaţia l-a suspendat imediat pe acesta în urma acuzaţiilor, pentru ca în februarie 2016 să fie găsit vinovat pentru pariere ilegală şi aranjamente, motiv pentru care e interzis pentru următorii 5 ani.

Revenind la Sreesanth, tatăl acestuia a susţinut în presă – dar şi în tribunal!- pentru multă vreme că e vorba de o conspiraţie şi că alţi doi jucători de crichet, Dhoni şi Snigh, ar fi fost în spatele acesteia. Ulterior şi-a retras declaraţiile şi şi-a manifestat regretele.

Steesanth a fost suspendat pe viaţă din orice activitate sportivă. Sumele rulate în meciurile trucate s-ar ridica undeva la trei milioane de dolari.