Potrivit Inspectoratului Ecologic Cimişlia, informaţia a parvenit de la un locuitor al satului Batâr, care a telefonat şi a anunţat că în apropiere se vânează ilegal.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii şi inspectorii de mediu au constatat că trei braconieri au ucis un pui de căprioară (femelă), în vârstă de aproximativ 12 luni. Cei trei indivizi au împuşcat căprioara pe terenurile Fondului Forestier de Stat care aparţin Ocolului Silvic Mihailovca. Cazul este examinat de Inspectoratul de Poliţie Cimişlia.

Al doilea caz a fost descoperit pe 19 noiembrie, la Ungheni, chiar în timpul unei razii antibraconaj, când inspectorii ecologici au auzit o împuşcătură din direcţia pădurii de lângă satul Buciumeni. În scurt timp, din pădure a ieşit un bărbat cu un rucsac voluminos şi însoţit de un câine vânătoresc.

Observând automobilul Inspecţiei Ecologice Ungheni acesta a aruncat rucsacul în lanul de porumb din apropiere şi a pornit în direcţia satului Chirileni.

Oprit de inspectori, s-a stabilit că individul este locuitor al satului Chirileni, raionul Ungheni. Cerându-i-se să meargă la locul unde a aruncat rucsacul, bărbatul a refuzat categoric.

În rucsacul aruncat de acesta a fost depistat un căprior (Capreolus capreolus) împuşcat şi un cuţit cu teacă.

Despre acest caz a fost informată Unitatea de Gardă a Inspectoratului de Poliţie Ungheni, care a preluat investigarea acestuia sub aspect penal.

De menţionat că vânătoarea căprioarelor pe întreg teritoriul Republicii Moldova este interzisă. Prejudiciul cauzat mediului prin dobândirea ilicită a unui asemenea exemplar constituie 5 mii de lei. Totodată, potrivit Codului Penal, vânatul ilegal se pedepseşte cu amendă de la 200 la 500 unităţi convenţionale, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 3 ani.