Continuă protestele în diaspora față de rezultatele alegerilor; Duminică vor fi manifestații în mai multe țări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cetățenii moldoveni din diaspora continuă să protesteze față de felul în care au fost organizate alegerile prezidențiale de duminica trecută.

Sâmbătă s-a ieșit în stradă în orașul italian Treviso, unde un grup de cetățeni au cerut repetarea turului II de scrutin, condamnând felul în care autoritățile au organizat alegerile (FOTO).

În schimb duminică se va protesta în mai multe state din Europa și Canada. Astfel, se organizează proteste în mai multe orașe din Italia, Spania, Germania și România, precum și în Fran­ța, Marea Bri­ta­nie, Ger­ma­nia, Olan­da, Can­a­da, Elve­ția, Irlan­da sau Dane­mar­ca.

Tot duminică, cu începere de la ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale va protesta și mișcarea civică „Tinerii Moldovei”.

Amintim că duminica trecută în mai multe orașe din Europa și America de Nord s-a stat la cozi ore întregi pentru a vota, iar în 18 secții s-au epuizat buletinele.

Cu toate acestea, Comisia Electorală Centrală a aprobat rezultatele alegerilor, urmând ca săptămâna viitoare să se expună și Curtea Constituțională.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...