Marian Lupu despre Igor Dodon: E un om foarte orgolios, care apelează la orice mijloace pentru a-și atinge obiectivele

Președintele Partidului Democrat Marian Lupu consideră că preşedintele nou ales Igor Dodon este un om orgolios, care apelează la orice mijloace pentru a-și atinge obiectivele, obiective care pot fi în defavoarea țării. În opinia lui Marian Lupu, Maia Sandu, chiar și cu gafele făcute și lipsa sa de experiență, ar fi fost un președinte mai potrivit pentru contextul actual, ea activând constituțional.

Într-un interviu acordat pentru Deschide.md, Marian Lupu a menţionat că nu întâmplator a spus că Igor Dodon e un candidat periculos, un om periculos.

“Tocmai pentru că îl cunosc. E un om foarte orgolios, care apelează la orice mijloace pentru a-și atinge obiectivele, obiective care pot fi în defavoarea țării, dacă ne uităm la mesajele lui de campanie dar și la declarațiile făcute îndată după data de 13 noiembrie, în special revenirea la ideea de federalizare a RM”, a menţionat liderul PDM

El a precizat că rămâne la ceea ce a afirmat, că Maia Sandu “chiar și cu gafele făcute și lipsa sa de experiență, ar fi fost un președinte mai potrivit pentru contextul actual, pentru că ea ar fi activat constituțional”.

Totodată, preşedintele PDM a spus că guvernarea și majoritatea parlamentară ii vor da răspunsurile potrivite lui Igor Dodon și nu ii vor permite să facă ce vrea cu țara, găsind formula potrivită ca să îl țină în limitele constituționale.

“De la Igor Dodon mă aștept la surprize negative, însă sunt sigur că Guvernarea și majoritatea parlamentară ii vor da răspunsurile potrivite și nu ii vor permite să facă ce vrea cu țara, vom găsi formula potrivită să îl ținem în limitele constituționale. El trebuie să înțeleagă că este președintele Republicii Moldova, nu doar al celor 28% din alegătorii din țară. Noi vom respecta votul dat de alegătorii săi, a câștigat cu o diferență semnificativă, alegerile au fost recunoscute ca fiind legale și corect de observatorii străini, însă vom acționa în interesul întregii țări”, a precizat Marian Lupu pentru Deschide.md.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.