Renovările vor începe în aprilie 2017, iar regina Elisabeta a II-a va continua să locuiască în Palatul Buckingham în această perioadă.

Cablurile învechite, conductele principale de apă, instalaţia electrică şi cele de încălzire a apei vor fi înlocuite, multe dintre ele pentru prima dată în ultimii 60 de ani. Administratorii palatului au luat această decizie deoarece se tem din cauza unor potenţiale incendii şi inundaţii.

Tony Johnstone-Burt, coordonatorul Royal Household, spune că operaţiunile de renovare vor fi realizate în etape, pentru ca palatul să rămână funcţional.

Lucrările vor fi finanţate cu ajutorul unei creşteri temporare a Sovereign Grant („Finanţele suveranului”), la recomandarea Royal Trustees, un organism al curatorilor regali, în rândul cărora se află prim-ministrul britanic şi cancelarul casei regale britanice.

Această creştere temporară a finanţelor atribuite casei regale necesită aprobarea prim-ministrului.

Palatul Buckingham este reşedinţa principală din Londra a monarhilor britanici. Situat în cartierul Westminster, palatul este folosit pentru evenimente de stat şi pentru cazarea invitaţilor regali.