Un oraș din România aspiră la titlul „Capitala Verde a Europei 2019”

arad-2

Arad este unul dintre cele 14 orașe înscrise în competiția care desemnează câștigătorul concursului „Capitala Verde a Europei 2019”, titlul oferit pentru un mod de viață urbană ecologică. Menționăm că orașul românesc Arad și-a depus candidatura și pentru ediția din 2018, dar nu a câștigat.

Premiul „Capitala Verde” se acordă unui oraș care ocupă o poziție de lider pentru un mod de viață urbană ecologică. Aceste orașe deschid drumul în ceea ce privește instituirea unor standarde mai înalte în domeniul dezvoltării urbane durabile, ascultarea dorințelor cetățenilor și promovarea unor soluții inovatoare la provocările din domeniul mediului.

Oraşele înscrise în competiţie sunt: Arad (România), Bologna (Italia), Florența (Italia), Funchal (Portugalia), Ghent (Belgium), Kamëz (Albania), Lahti (Finlanda), Lisabona (Portugalia), Oslo (Norvegia), Pecs (Ungaria), Sevilia (Spainia), Strasbourg (Franța), Tallinn (Estonia), Wroclaw (Polonia).

„Din ce în ce mai multe municipalități realizează că investițiile de mediu care transformă orașele nsunt de fapt investiții în bunăstarea oamenilor, creează noi locuri de muncă și asigură un mediu sănătos. Orașele sunt locurile în care potențialul de creștere al Europei este cel mai mare și aici cei mai mulți europeni văd politica de mediu în acțiune”, a spus comisarul european pentru mediu, Karmenu Vella.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente