Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Greceanîi, președinte interimar al PSRM.…

Greceanîi, președinte interimar al PSRM. Dodon va conduce din umbră?

Președinta fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Zinaida Greceanîi va conduce PSRM-ul pe post de lider interimar. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședin­ței Con­si­li­u­lui Repu­bli­can al partidului.

„Noi pe tot parcursul acesteor cinci ani am fost o echipă consolidată. Schimbările de cadre vor avea loc, dar conducerea partidului rămâne. Dl Dodon nu pleacă nicăieri din țară și dacă va fi necesar sunt sigură că va fi alături. Orice schimbări urmează după Congresul partidului, când se va decide liderul partidului”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Întrebată dacă asta ar însemna că Igor Dodon va conduce din umbră, Greceanîi a declarat că „Acesta va conduce toată țara și va fi un președinte al tuturor, urmează să consolideze toată societatea noastră moldovenească și eu cu tot sufletul cred în acest lucru”.

Fostul lider PSRM, Igor Dodon a ținut să precizeze că „este bine ca președintele să nu fie membru de partid, deoarece șeful statutului „trebuie să fie un președinte al tuturor, nu trebuie să fie legat de statutul unei formațiuni politice”. Dodon a declarat că renunțarea la calitatea de membru al PSRM „este o garanție” că va fi un președinte al tuturor.