Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Deputat PSRM, cu mașina…

(VIDEO) Deputat PSRM, cu mașina Parlamentului la adunările partidului

Deputata socialistă Zinaida Greceanîi utilizează mașina Parlamentului pentru a merge la întrunirile de partid. Aceasta a fost suprinsă astăzi în timp ce cobora din automobilul cu numere de înmatriculare ale Parlamentului în fața sediului partidului, acolo unde are loc Consiliul Republican al PSRM.

Nu e primul deputat socialist care-și permite luxul de a utiliza mașina de serviciu în scopuri personale.  În octombrie curent, deputatul Vladimir Țurcan a fost surprins că-și duce copilul la grădiniță cu mașina Parlamentului. Atunci, președintele în exercițiu al Autorității Naționale de Integritate (ANI), Anatolie Donciu declara pentru molodvacurata.md că acest lucru nu nu constituie conflict de interese, ci mai degrabă o contravenție.

Consiliul Republican al PSRM s-a convocat în ședință la ora 14.00. În cadrul acesteia vor fi luate mai multe decizii organizatorice. Astăzi va fi examinată cererea lui Igor Dodon de refuz a statutului de membru al Partidului Socialiștilor.

De asemenea, se va decide cine va asigura interimatul funcției de președinte PSRM până la convocarea, în decembrie curent, a Congresului Extraordinar al PSRM.  Presa, citând unele surse din PSRM, că lider interimar de partid va fi numită Zinaida Greceanîi.

Igor Dodon a anunțat la 16 niembrie că a depus deja cererea de refuz a calității de membru al PSRM. Liderul socialiștilor câștigat turul II al alegerilor  prezidențiale cu 52,11% din sufragii, potrivit datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală. Datele finale ale scrutinului urmează a fi făcute publice astăzi, la ora 16.00 de către CEC.