Ex-președintele României Traian Băsescu vine la Chișinău pentru a se întâlni cu cetățenii

basescu-zambind

Constantin Codreanu, candidatul PMP pentru funcția de deputat în Parlamentul României a susținut o conferință de presă cu tema „Mișcarea Unionistă între situația politică din Republica Moldova și alegerile parlamentare din România”.

img_0349

cesta s-a adresat cetățenilor din Republica Moldova nu doar în calitate de candidat din partea Partidului Mișcarea Populară, condus de domnul președinte Traian Băsescu, dar și ca cetățean moldovean: „Alegerile prezidențiale care tocmai au trecut în Republica Moldova au fost o mare încercare pentru toți noi, cei care optăm pentru Unirea firească a Basarabiei la România. Am fost murdăriți, au încercat să ne transforme în sperietoare. Atât slugoiul rus Dodon, cât și partenerul său de încredere Plahtoniuc, dar ce este mai trist este că în acest joc s-au prins și unii din opoziția pro-europeană, toți aceștia au speriat o parte din cetățenii mințiți de propaganda rusească cu așa numitul „pericol al Unirii”. De parcă Unirea ar fi ceva rău, de fapt Unirea înseamnă rău pentru ei – pentru cei corupți, pentru că unirea înseamnă DNA și justiție europeană. Dodon, Plahotniuc și alți hoți se tem de Unire ca de foc.

Cât despre perspectivele Mișcării Unioniste și implicarea lui în politică, a declarat: „Participarea mea în aceste alegeri, este doar un prim pas. Vin cu un singur mare obiectiv în această campanie electorală – Unirea, să o pregătim, să o ducem din stradă și de pe pereți în instituțiile statului român și în legi aprobate. Dar și la Chișinău e nevoie de o mișcare politică matură, sinceră și profesionistă care să unească toți românii basarabeni, să le ofere o voce puternică în Parlament, Guvern, la Președinție și în administrațiile locale. Vă chem alături de mine, alături de Președintele Băsescu, să arătăm că românii basarabeni își doresc un deputat unionist în Parlamentul României. Veniți pe 11 decembrie și votați, să le arătăm celor care spun că suntem puțini, cât de mulți suntem, de fapt. ”

Constantin Codreanu a anunțat că ex-președintele României Traian Băsescu vine la Chișinău. Prima vizită după obținerea cetățeniei Republicii Moldova va avea loc la 26 noiembrie. În cadrul vizitei acesta se va întâlni cu cetățenii R.Moldova la Filarmonica Națională, începând cu ora 11:00. Acesta a mai adăugat că inițial se preconiza ca evenimentul să aibă loc la Palatul Republicii, dar administrația a refuzat pe motiv că în această perioadă ar putea avea loc învestirea noului președinte al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente