Djokovic, al cincilea jucător cu 30 de victorii la Turneul Campionilor; Cine are un palmares mai bun

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Novak Djokovic a încheiat grupa Ivan Lendl de la Turneul Campionilor cu un bilanţ perfect, după ce l-a învins în două seturi, scor 6-1, 6-2, pe belgianul David Goffin.

A fost cea de-a 30-a victorie din cariera sârbului la Turneul Campionilor, o performanţă pe care au mai reuşit-o doar alţi patru jucători.

Lider este Roger Federer, care a câştigat nu mai puţin de 52 de meciuri la concursul care încheie sezonul ATP, elveţianul fiind urmat de Ivan Lendl (39), Boris Becker (36) şi Pete Sampras (35).

Nole a intrat în acest grup select după, probabil, cel mai bun joc reuşit la Londra în actuala ediţie.

„Fără îndoială, dintre cele trei meciuri pe care le-am jucat în această săptămână, azi m-am simţit cel mai confortabil. Am simţit că am crescut nivelul şi calitatea tenisului pe care îl joc, ceea ce este un semn bun”, a declarat Djokovic.

Jucătorul de 29 de ani a câştigat toate cele trei partide disputate în grupă şi poate redeveni lider mondial, în cazul în care Andy Murray ratează calificarea în semifinale.

Britanicul s-a impus în primele două meciuri din grupă şi va juca vineri împotriva lui Stan Wawrinka.

Djokovic are nevoie de un rezultat mai bun decât al lui Murray la Londra pentru a-şi recâştiga primul loc în clasamentul mondial.

Novak Djokovic a reuşit un bilanţ de 3-0 în grupe pentru a patra oară în ultimii cinci ani. Din 2012 până în prezent, sârbul are o singură înfrângere în 22 de meciuri jucate la Londra.

De altfel, fostul lider mondial a câştigat ultimele patru ediţii ale Turneului Campionilor, iar un succes în acest an l-ar face singurul jucător cu cinci titluri consecutive.

Dacă se va impune şi la actuala ediţie, Djokovic îl va egala pe Federer la numărul de victorii la Turneul Campionilor – 6.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...