Actualitate

Contestaţie la CEC privind încălcările din turul doi al prezidenţialelor

Echipa PAS, a răspuns la o solicitare a IPN privind contestaţia depusă, menţionând că la birourile electorale din diasporă au fost depuse, chiar în ziua alegerilor, peste 3000 de contestaţii ale cetăţenilor care nu au putut să voteze. Birourile electorale, conform hotarârilor adoptate, le-au remis, după competenţă, CEC-ului. „Nu cunoaştem ce decizie a luat CEC-ul”, precizează echipa PAS.

Totodată, PAS informează că a facilitat depunerea la CEC a peste 200 de contestaţii ale cetăţenilor din diasporă care la 13 noiembrie au fost la votare, nu au reuşit să voteze şi nici nu au reuşit să depună atunci contestaţii la birourile electorale.

Într-un apel dedicat cetăţenilor, Maia Sandu a anunţat că după ce se va afla răspunsul la contestaţia privind încălcările de la alegeri vor fi anunţate planurile de mai departe.

Maia Sandu a pierdut alegerile prezidenţiale în turul II, acumulând aproape 48% din voturi. Contracandidatul ei, liderul socialiştilor Igor Dodon a câştigat scrutinul cu peste 52% din sufragii.

 IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *