Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea cărţii „Povestea Moldovei”

   3191

Primarul general, Dorin Chirtoacă, va participa mâine, 28 februarie 2014, la lansarea cărţii electronice „Povestea Moldovei".

Autoul Bogdan Puşcaşu, City Manager din Piatra Neamţ declară că timp de 5 ani a adunat date, fapte inedite, hărţi şi documente despre regiunea istorică Moldova, într-o lucrare digitală, intitulată simplu: „Povestea Moldovei" (de la paleolitic până în perioada post comunistă).

Potrivit autorului, lucrarea arată ca un manual şcolar (cu multe imagini), tocmai pentru a fi mai uşor parcursă de tineri. Din acelaşi motiv, va fi publicată în prima fază doar on-line, sub formă de public e-book (free), ca să poată fi gasită, descarcată şi transmisă uşor. „Am înţeles că dincolo de viata publică exista şi o responsabilitate individuală, că există proiecte profesionale dar şi proiecte de suflet şi probabil veţi fi de acord că reconstituirea şi prezentarea cu voce tare a adevărului este unul dintre cele mai bune lucruri pe care-l putem face pentru cei care (deşi fără nici o vină) au avut de suferit dar şi pentru generaţiile ce urmează", declară Bogdan Puşcaşu.

Lansarea cărţii  va avea loc vineri, 28 februarie, ora 13.00, în sala de şedinţe a Primăriei Chişinău.

Cartea va fi publicată on-line pe site-ul Bibliotecii municipale "B. P. Hasdeu", după lansare.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău