Şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Konstantin Eliseev, susţine că relaţiile dintre Ucraina şi Republica Moldova vor depinde de disponibilitatea noii conduceri a ţării de a dezvolta cooperarea pe baza respectării clare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Potrivit lui Eliseev, preşedintele Petro Poroşenko a luat act de rezultatele alegerilor prezidenţiale din Moldova şi confirmă disponibilitatea de a continua să dezvolte relaţii de bună vecinătate cu Chişinăul.

„Contăm pe menţinerea unei cooperări eficiente dintre ţările noastre în cadrul cursului strategic spre integrarea europeană. Reafirmăm respectul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internaţional, inclusiv regiunea transnistreană”, a declarat Constantin Eliseev.

Amintim că după primul tur de scrutin, Kievul şi-a retras Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova pentru consultări.

Potrivit presei ucrainene, în cazul în care Dodon va fi declarat preşedinte al Republicii Moldova, Ucraina ar putea să-şi retragă ambasadorului său din ţara noastră.