Actualitate

Oamenii de afaceri din diasporă vorbesc despre rezultatul alegerilor

Alegerile care tocmai au avut loc ne-au demonstrat încă o data că suntem condusi, manipulaţi şi furaţi de cei aflaţi la conducere. Ambii candidaţi au făcut parte dintr-o categorie politică defectă. Organizarea votului atât în ţară cât şi în diaspora a fost o bătaie de joc pentru cetăţenii de bună credinţă a acestei ţări. Din nou, ne-au demonstrat că avem o clasă conducătoare care nu îşi respectă cetăţenii.

Eu i-as recomanda câstigătorului acestor alegeri sa ierneze în lunile care vin în condiţiile de la sate din Moldova, aşa cum o fac mii de bătrâni şi copii neputincioşi în Moldova. Ar fi şi mai bine să o facă din satul său natal, din locul de baştină care, apropo, nu l-a votat. De acolo să conducă ţara şi să ne dea indicaţii cu privire la ce obligaţii şi drepturi avem. Să îşi întâlnească profesorii şi educatorii sarăciţi şi distruşi de greutăţile vieţii. Să meargă prin frig şi ploaie pe jos zeci de kilometri cu elevii nevoiţi să parcurgă aşa distanţă pâna la şcoală. Abia după aceea să ne spună încotro trebuie să ne îndreptăm şi ce să alegem. Să vina cu noi la munca în Italia, Spania sau Moscova şi să îşi vadă copiii crescând doar prin skype. Şi abia apoi să se considere îndreptăţit să ne reprezinte.

Dragii mei, în aceste alegeri totuşi au fost şi lucruri bune. Pentru prima dată în istorie, diaspora a reuşit să se mobilizeze, să acţioneze împreună. Numărul votanţilor in al doilea scrutin a fost dublu! Si stiu sigur ca se poate mai mult. Am demonstrat ca avem spirit civic şi împreună putem face ceva pentru binele ţării. Cu toate că şi-au batut joc de noi trimiţând doar 3000 de buletine la fiecare secţie din afara ţării, ne-am motivat unii pe ceilalţi şi am venit în număr record la vot. Unii de la mii de kilometri, alţii cu probleme de sănătate, cu toţii am stat ore în şir la cozi pe frig, ploaie şi chiar ninsoare. În Londa, Strasbourg, Bologna, Berlin, Madrid, Bucureşti si în alte atâtea capitale în care locuiesc moldoveni, care şi-au încurajat semenii să iasă la vot, ba chiar i-au hrănit şi încălzit pentru a reuşi să adunăm cât mai mulţi votanţi în diaspora. Merită tot respectul şi recunoştinţa noastră, a tuturor, aceşti oameni muncitori şi adevărati patrioţi.

Vă îndemn pe toţi să nu cedăm şi să învăţăm lecţia acestor alegeri. Împreună putem aduce schimbarea de care este atâta nevoie! Dacă suntem uniţi şi ne interesează soarta ţării, nu avem dreptul să fim descurajaţi. Cei de acasă sunt manipulaţi, dar noi, diaspora, putem aduce o schimbare. Am demonstrat ieri că la nevoie diaspora se concentrează. De aceea, sfatul meu este să ne consolidăm şi să începem să clădim Moldova pe care noi ne-o dorim!”
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *