Nume
Parola
Vizualizări: 3668
Centrul CONTACT a încheiat campania de educaţie electorală „Alege Președintele tău!”
16 Noiembrie 2016 — Campania de informare şi educaţie electorală „Alege Președintele tău!” s-a încheiat la 10 noiembrie în orașele Briceni și Cahul. Acțiunea a fost o continuare a campaniei inițiate în primul tur de scrutin. Astfel, cetățenii au fost informați din prima sursă care sunt atribuțiile președintelui, care a fost ales de cetățeni la 13 noiembrie.
Campania de informare şi educaţie electorală „Alege Președintele tău!” a avut ca scop sensibilizarea și mobilizarea alegătorilor din 10 centre raionale din nordul şi sudul Republicii Moldova. Acest proiect a fost implementat de Centrul CONTACT cu susținerea financiară a Fondul Naţional pentru consolidarea democraţiei NED.
În cele 10 localități au fost organizate 10 dezbateri cu tematică electorală, au fost distribuite peste 70 mii de materiale informaţional-educative cu tematică electorală, postere, în care apar diverse caricaturi care reflectă mobilizarea și alegerea conștientă la alegeri, precum și sute de stegulețe cu sloganul Alege Președintele Tău.

În primul și al doilea tur al alegerilor, circa 600 de oameni au participat la dezbaterile publice care s-au desfășurat, la Ocnița, Pelinia, Drochia, Hâncești, Edineț, Cimișlia, Briceni, Leova, Râșcani, Cantemir și Cahul. La dezbateri au participat reprezentanţi ai instituțiilor publice, pensionari, profesori, studenţi, experţi şi cetăţeni simpli ai orașului.
Experții facilitatori ai Centrului CONTACT Lilia Triboi, Valeriu Mîndru, Călin Apostol au discutat cu cetăţenii despre dreptul la vot, particularitățile alegerilor din acest an și au răspuns la întrebările celor prezenţi. Deasemenea, echipe de voluntari și experți în domeniu, din partea Centrului Contact au expus la standuri informaţii relevante tematicii electorale.
Totodată, cele patru spoturi audio elaborate în acest proiect au fost difuzate în cadrul campaniei, iar posturile locale TV regionale au asigurat mediatizarea activităților.