Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pompierul care a decedat în…

Pompierul care a decedat în timpul incendiului de pe strada Uzinelor va fi decorat post-mortem

Ion Nogailîc, pompierul care a decedat în timpul incendiului de pe strada Uzinelor din Chișinău va fi decorat post-mortem cu cea mai înaltă distincție de stat pentru militari.

Anunțul a fost făcut de către Mihai Harabagiu, șeful Serviciului Protecției Civile și Sutuații Excepționale, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, familia pompierului erou va fi asigurată cu ajutor material pentru următorii 10 ani. Rudele vor primi câte un salariu lunar, iar Guvernul le va oferi membrilor familiei 100.000 de lei.

Pompierul Ion Nogailîc și-a pierdut viața în timp ce încerca să stingă incendiul produs pe strada Uzinelor 9 din sectorul Ciocana al capitalei. Băr­ba­tul a fost cel care a spart gea­mu­ri­le edi­fi­ci­u­lui pen­tru a putea sal­va per­soa­ne­le blo­ca­te în inte­ri­or. În lup­ta cu flă­că­ri­le, aces­ta, potri­vit unei ipo­te­ze pre­a­la­bi­le, a căzut în gol de la o înăl­ți­me de 3 metri și jumă­ta­te. Iar cor­pul său a fost iden­ti­fi­cat la o dis­tan­ță de 50 de metri de la locul căde­rii.